Wyszukiwarka

Efekty dział Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa- PODPROGRAM 2019

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Czechowicach-Dziedzicach z terenu województwa śląskiego przy współpracy ze Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
    – warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
    – skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    – mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    – mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
    – cukier (cukier biały)
    – tłuszcze (olej rzepakowy),
    – dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 408 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa śląskiego.
  2. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    – 24,11077  ton żywności;
    – 2008  paczek żywnościowych;
    – 0   posiłków;
  3. W ramach Podprogramu 2019 dla 5 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 4 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:
    – edukacji finansowej –   spotkań dla 5 uczestników
    – żywieniowo dietetycznych –  spotkań dla 5 uczestników
    – kulinarnych –  spotkań dla 5 uczestników
    – niemarnowania żywności – spotkań dla 5 uczestników
    – innych działań aktywizujących – spotkań dla 0 uczestników
przezroczysty
Skip to content